Νέα & Δημοσιεύσεις

Σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορίας, ψηφιοποίηση Τραπεζικών Εργασιών

https://www.otoe.gr/tv

 

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2018

 

 

 

 


ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

 

Θεματική εκπομπή με θέμα «Σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορίας, ψηφιοποίηση Τραπεζικών Εργασιών», με καλεσμένους τους κ. Κώστα Παπαδημητρίου, Δικηγόρο και καθηγητή Εργατικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρο της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεως, Ξενοφώντα Κοντιάδη, Δικηγόρο και καθηγητή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Δικαίου, και τον Σταύρο Κούκο, Πρόεδρο της ΟΤΟΕ, οργανώνει η διαδικτυακή τηλεόραση της ΟΤΟΕ (OTOETV).

Συντονίζει για τη Γραμματεία Τύπου της ΟΤΟΕ ο Δημήτρης Φωτόπουλος.

         Δείτε το : https://www.otoe.gr/tv

Η αναμετάδοση σε ιστοσελίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς είναι ελεύθερη.

 

 

Οι παρεμβάσεις της ΟΤΟΕ- Εκπόνηση επιστημονικής μελέτης από το ΙΝΕ/ΟΤΟΕ, που αφορά στη ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών.


 

 

Η Διοίκηση της ΟΤΟΕ ασχολήθηκε έγκαιρα και πήρε αποφάσεις παρέμβασης στο μεγάλο θέμα που αφορά στην ψηφιοποίηση των Τραπεζικών Εργασιών καθώς και στις αναδιαρθρώσεις που συνεχίζονται και επηρεάζουν την απασχόληση.

 

Στην Ευρώπη σχεδιάζονται και υλοποιούνται ήδη, ανατροπές σε όλες σχεδόν τις πτυχές της παραγωγής, της γνώσης, της εργασίας και της πολιτικής, που αφορούν στην οργάνωση της οικονομίας και επηρεάζουν ταυτόχρονα τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες, προχωρούν στον σχεδιασμό της επόμενης ΨΗΦΙΑΚΗΣ μέρας, με βάση όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πράγμα που δημιουργεί ένα θολό τοπίο για το μέλλον των τραπεζικών εργασιών και των θέσεων εργασίας.

Η ΟΤΟΕ μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και δεδομένου, ότι οι υπαρκτοί κίνδυνοι της ψηφιακής εποχής για την απασχόληση των εργαζομένων στις τράπεζες, αλλά και για τη φύση του τραπεζικού επαγγέλματος, είναι πλέον προ των πυλών, δεν πρόκειται να μείνει παθητικός παρατηρητής όσων σχεδιάζονται να συμβούν.

Θα απαντήσει στις προκλήσεις και θα παρέμβει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.

Προκειμένου η ΟΤΟΕ να διαμορφώσει εξειδικευμένες θέσεις για το κρίσιμο ζήτημα της ψηφιοποίησης, υλοποιείται ήδη μέσω του ΙΝΕ/ΟΤΟΕ η εκπόνηση επιστημονικής μελέτης που αφορά στη ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών και στις επιπτώσεις τους στην εργασία και τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

 

 

Παραδειγματική καταδίκη για δολοφονία με φόλα

 

Με ποινή φυλάκισης 15 μηνών χωρίς αναστολή (αλλά εξαγοράσιμη) και με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε στις 29/5/2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών άνδρας, που όπως αποδείχθηκε, δολοφόνησε σκύλο με φόλα, μετά από μήνυση της κηδεμόνας του ζώου, η οποία παρέστη ως πολιτικώς ενάγουσα.

Ο δράστης, μάλιστα, δεν δίστασε να ομολογήσει κυνικά την πράξη του μπροστά στην ιδιοκτήτρια ενώπιον και άλλων μαρτύρων.

Στο ακροατήριο, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη και την ομολογία του, αλλά το δικαστήριο πείστηκε από τις μαρτυρίες των αυτήκοων μαρτύρων και τον καταδίκασε παραδειγματικά.

Ο δράστης έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.


Με πληροφορίες από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Μιχαήλ-Ιάσονα Παπαδημητριου

 

http://www.nooz.gr/noozpets/paradeigmatiki-katadiki-gia-dolofonia-me-fola

 

https://www.zoosos.gr/katadikastike-choris-anastoli-o-andras-pou-dilitiriase-skylo-fola-sto-menidi-attikis/#axzz4kQmyrjOy

Introduction to Greek labour law, Greek Law Digest, N.B.,2016, pp.812

new doc 6 2

Περισσότερα...

Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την προσωρινή απασχόληση, ΔΕΝ 1684, 2016

img 20160616 0001

Περισσότερα...

Η συλλογική διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματά της στην πράξη τα έτη 2012-2014 σε Η συλλογική διαπραγμάτευση σήμερα, 2015, Nομ.Bιβλ , 103 επ.

 

 

Περισσότερα...

Droit du travail et crise économique : le cas de la Grèce, Paris 16/12/2015 Εισήγηση στην Association Française d'Études des Relations Professionnelles

RENCONTRES DU 15 DECEMBRE 2015

 

Droit du travail et crise économique : le cas de la Grèce

 

I. Ouverture

 

Francis KESSLER, Président de l'AFERP

 

Bonjour à tous. Il est temps de débuter notre rencontre consacrée au cas de la Grèce. Je suis très heureux d'accueillir notre collègue, qui vient de l'Université d'Athènes, Costas PAPADIMITRIOU. Il a noué de nombreuses relations avec la France. Je suis heureux de l'accueillir aujourd'hui. La Grèce a été longtemps évoquée dans les médias, même si c'est un peu moins le cas actuellement. En tout état de cause, le climat actuel me semble assez inquiétant.

 

II. Droit du travail et crise économique : le cas de la Grèce

 

Costas PAPADIMITRIOU, Professeur de droit du travail à l'Université d'Athènes

 

Bonjour. Je suis content d'être avec vous. C'est une joie d'être parmi vous, qui êtes parfois certains de mes anciens enseignants. J'ai commencé mes études il y a 35 ans à l'Université de Nanterre. Je viens donc profiter cette année d'un congé sabbatique pour passer plus de temps à Paris. Je suis professeur à l'Université d'Athènes. Avec Francis KESSLER, nous sommes membres du European Labour Law Network. Nous y participons comme représentants nationaux de nos pays respectifs. Je suis également médiateur en matière de solution de différends collectifs de travail et conseiller du Parlement grec.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...